пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

16 лютого 2017 року пройшов круглий стіл, присвячений обговоренню питання працевлаштування людей з інвалідністю

Вчора, 16 лютого 2017 року, у приміщенні Краматорської міської ради пройшов круглий стіл на тему «Законодавчі аспекти працевлаштування людей з інвалідністю». У круглому столі взяли участь представники державних структур та представники громадськості, зокрема, люди з інвалідністю.
 

Порядок денний заходу, що відбувся, наступний:

-       Трудові права та гарантії для людей з інвалідністю. (Доповідач – фахівець з Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради).

-       Основні напрямки сприяння зайнятості осіб з інвалідністю. (Доповідач – фахівець з Краматорського міського центру зайнятості).

-       Деякі питання реалізації ДОВ ФСЗІ заходів щодо забезпечення реалізації статей 19, 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні. (Доповідач – фахівець з Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів).

-       Контроль та нагляд за використанням праці осіб що потребують додаткового соціального захисту. Відповідальність за порушення законодавства щодо працевлаштування інвалідів. (Доповідач – фахівець з Головного управління Держпраці у Донецькій області).

У ході круглого столу було сформовано робочу групу зі з’ясовування стану справ у Краматорську щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Очолила робочу групу Сидоренко Ірина Василівна, Голова Громадської організації “Краматорські бджілки”.









1 коментар:

  1. У громадському обговорюванні працевлаштування людей з інвалідністю не всі громадські об'єднання були присутні.
    Транспорт у місті Краматорськ не пристосований для перевезення людей з інвалідністю.
    Подяка начальнику відділу праці Краматорської міської ради Гришичева Поліна Володимирівна, за транспорт для перевезення двох людей з інвалідністю, іньшим ніяк було дістатися заходу.
    На засіданні внесли питання, надання транспорту людям з інвалідністю для проведення публічного громадського обговорювання в форматі круглого столу «Законодавчі аспекти працевлаштування людей з інвалідністю», Голова громадської ради Світлана Олександрівна Чепелєва відповіла що треба самим звертатися, замовляти та оплачувати транспорт у перевізників.
    Дякуємo Вам за круглий стіл.

    ВідповістиВидалити