пʼятниця, 28 квітня 2017 р.

27 квітня 2017 року відбулось чергове засідання Громадської ради Краматорська

Засідання Громадської ради Краматорська, що пройшло 27 квітня 2017 р., було досить плідним та емоційно насиченим.
 

Першим для обговорення стало питання про створення наглядових рад комунальних підприємств міста. Комісія з правопорядку Громадської ради запропонувала звернутися до Краматорського міського голови та Краматорської міської ради із пропозицією створити Наглядові ради комунальних підприємств, що діють у місті Краматорську. А також рекомендувати створити робочу групу Краматорської міської ради по підготовці типового положення та відповідних рішень для створення Наглядових рад комунальних підприємств. Оскільки діяльність комунальних підприємств у м. Краматорську є суспільно важливим питанням і викликає багато нарікань з боку громадськості та мешканців міста, з метою здійснення контролю та допомоги у діяльності комунальних підприємств, цю пропозицію було підтримано.

Ще однією ініціативою Комісії з правопорядку Громадської ради стало звернення до Краматорської міської ради із пропозицією розробити/затвердити Положення про порядок розміщення тимчасових споруд у м. Краматорську для здійснення підприємницької діяльності, а також створити робочу групу Краматорської міської ради по підготовці цього положення. Треба зазначити, що у місті Краматорську до теперішнього часу відсутні схема та порядок розміщення тимчасових споруд та не створено умов для здійснення підприємницької діяльності, пов’язаної із використанням тимчасових споруд.

Найбільш масштабним для обговорення стало питання виконання заходів програми "Освіта Краматорська. 2012-2016" та надання програми освіти на 2017 рік. Для відповідної доповіді на засідання Громадської ради було запрошено начальника Управління освіти Мозольову М.В. Але пані Мозольова надіслала до Громадської ради листа із повідомленням про неможливість особистої присутності на засіданні 27.04.2017 р. Що ж до відповідей на питання про виконання заходів програми "Освіта Краматорська. 2012-2016", яких у членів Громадської ради було багато, Управління освіти обмежилось тим, що надіслало звіт щодо виконання заходів програми "Освіта Краматорська. 2012-2016", який і так є в загальному доступі на сайті Краматорської міської ради. Треба зазначити, що стосовно звіту про виконання заходів програми "Освіта Краматорська. 2012-2016" у місті повинні були пройти громадські обговорення. Їх не було. Тобто вже вдруге законне право громади міста Краматорська отримати відповіді на питання з цього приводу – було проігноровано. Щодо програми освіти Краматорська на 2017 рік, то станом на другий квартал(!) 2017 року вона досі ВІДСУТНЯ (цей основоположний для Управління освіти документ повинен був бути затвердженим та оприлюдненим ще у грудні 2016 році).

Варто також зазначити, що з ініціативи громадської організації "Фонд розвитку громади" в мережі інтернет наразі триває анкетування - проводиться дослідження, з яких джерел фінансуються школи міста Краматорська. Станом на сьогодняшній день, анкету заповнили понад 500 респондентів, і ось результати по деяким питанням з цієї анкети: "Чи існує практика збору коштів на потреби установи, яке відвідує Ваша дитина?" - 91,8% відповідей "ТАК", "Чи доводилося вам давати хабара вчителю, вихователю або директору у вигляді подарунків, грошей, послуг?" - "48,3%" відповедей "ТАК". І це при тому, що у травні 2016 року Краматорський міський голова своїм розпорядженням заборонив збори грошей з батьків у навчальних і дошкільних закладах міста.

З цього приводу на засіданні Громадської ради Краматорська було прийнято рішення звернутись до Краматорського міського голови, по-перше, із вимогою зобов’язати начальника Управління освіти Мозольову М.В. надати програму освіти Краматорська на 2017 рік у термін до 20 травня 2017 року, по-друге, із вимогою проведення відкритого конкурсу на посаду начальника Управління освіти з розміщенням відповідної петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Також у порядку денному розглядались питання про матеріальне забезпечення секретаріату Громадської ради, про офіційні інформаційні ресурси Громадської ради та про надання повноважень Президії Громадської ради делегувати своїх представників до комісій та структур з вирішення нагальних питань міста Краматорська.













 



Немає коментарів:

Дописати коментар