середу, 28 червня 2017 р.

22 червня 2017 року відбулось чергове засідання Громадської ради Краматорська

У минулий четвер, 22.06.2017 р., у сесійній залі Краматорської міської ради відбулось чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Краматорської міської ради. Основними питаннями, що обговорювались та у відношенні яких були прийняті відповідні рішення, було наступне:


- На минулому засіданні, 27 квітня 2017 року, Громадська рада Краматорська ухвалила рішення про розміщення петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій з вимогою обирати на посади очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді, зокрема Управління освіти, виключно за умов відкритого конкурсу. Наразі в Краматорську оголошено конкурс  на посаду заступника керівника Управління освіти, але в цій комісії відсутні представники громадськості. Тому Громадською радою Краматорська було прийнято два рішення стосовно цього питання:

1. Звернутись до виконавчого комітету Краматорської міської ради з пропозицією про включення до конкурсних комісій з обрання на посади очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді, не менш ніж 25% представників громадськості.

2. Звернутись до виконавчого комітету Краматорської міської ради з пропозицією про включення до конкурсної комісії з обрання заступника керівника Управління освіти наступних представників Громадської ради Краматорська: Агурєвніна Ю.Г., Ковалевський С.В., Романцова М.М., Сергієнко В.О., Сидоренко І.В., Чепелєва С.О.

- В 2014 році централізоване гаряче водопостачання в місті Краматорську було припинено і його відновлення найближчим часом не заплановане. В результаті цього мешканці багатоквартирних будинків в масовому порядку почали встановлювати електричні водонагрівачі, що викликало значне додаткове навантаження на внутрішньобудинкові електричні мережі та наразі потребує додаткової потужності електронавантаження на квартальні силові трансформатори. Протягом 2016-2017 років, у холодний період року, вже траплялись непоодинокі випадки аварійного відключення будинків від електропостачання, у зв’язку з чим з’явилась необхідність у комплексному вирішенні цього питання.

На засіданні Громадської ради Краматорська був присутній начальник відділу житлового господарства Литвиненко Андрій Петрович, який надав присутнім певні роз’яснення з зазначеного приводу та наголосив на тому, що відсутність централізованого гарячого водопостачання - це лише одна із складових виникнення критичного навантаження на електричні мережі. Глобальною причиною появи цієї проблеми є загальний технічний прогрес, який дав нам такі електротехнічні прилади як пральні машини, мікрохвильові печі, посудомийні машини тощо, присутність та функціонування яких в наших будинках застарілі системи електрозабезпечення не витримують. І вирішення цього питання, дійсно, потребує комплексного підходу.

Логічним завершенням обговорення цього питання стало ухвалення рішення про звернення до представників виконавчого комітету Краматорської міської ради та міського енергопостачальника з вимогою вирішити питання проведення аудиту існуючих енергопотужностей та розробки й впровадження комплексу заходів, які б дозволили здійснювати безаварійне енергопостачання в багатоквартирні будинки й забезпечити постачання електроенергії в необхідних обсягах до кожного будинку і квартири, а також рішення про проведення круглого столу щодо вирішення цього питання.

- 16 лютого 2017 року відбулись громадські обговорення, у форматі круглого столу, присвячені обговоренню питання працевлаштування людей з інвалідністю. У ході круглого столу було прийнято рішення про створення робочої групи зі з’ясовування стану справ у Краматорську щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Незважаючи на прийняте рішення, а також на те, що в 3-му кварталі поточного року заплановано громадські слухання, на яких робоча група повинна буде оприлюднити результати своєї діяльності, робочу групу й досі не створено.

Тому було прийнято рішення про звернення до виконавчого комітету Краматорської міської ради з проханням прискорити створення робочої групи зі з’ясовування стану справ у Краматорську щодо працевлаштування людей з інвалідністю.

- На сьогоднішній день, згідно Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, контроль за якістю надання комунальних послуг покладено на виконавчі органи Краматорської міської ради.  Згідно Закону України “Про захист прав споживачів” проводити перерозрахунки за отримані житлово-комунальні послуги, можливо тільки на підставі акту про їх неналежну якість. Але підписати цей акт у місті Краматорську наразі немає технічної можливості.

Для вирішення цього питання були прийняті рішення про звернення до виконавчого комітету Краматорської міської ради із вимогою надати право місцевим територіальним комітетам здійснювати контроль за якістю надання комунальних послуг шляхом внесення змін до Положення про територіальні комітети, а також рішення про звернення до виконавчого комітету Краматорської міської ради із вимогою прийняти зміни до складу комісії по проведенню конкурсу з визначення управителя для багатоквартирних будинків, включивши до її складу представника Громадської ради Краматорська в особі Іванова О.О.

- В 2015 році у місті Краматорську було затверджено Порядок розгляду електронної петиції у Краматорській міській раді. За два роки по жодній з поданих петицій не було прийнято жодного рішення - ні сесійного, ні рішення виконкому. Тому існуючий порядок потребує редагування для того, щоб система почала працювати.

За результатами голосування Громадської ради Краматорська було прийнято рішення про створення робочої групи з редагування Порядку розгляду електронної петиції у Краматорській міській раді.













Немає коментарів:

Дописати коментар