понеділок, 10 липня 2017 р.

Відкрите звернення Громадської ради при виконавчому комітеті Краматорської міської ради

27.04.2017 р. на  своєму засіданні  Громадська рада ухвалила рішення про розміщення на сайті Єдиної системи місцевих звернень петицію «Про відкритий конкурс на обрання очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорськійміській раді» та доручила секретарю Громадської ради Володченко Юлії розмістити петицію з наступними вимогами:

- Призначення на посаду начальника Управління освіти Краматорської міської ради здійснювати виключно на умовах відкритого конкурсу.

- Призначення на посади очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді, здійснювати виключно на умовах відкритого конкурсу.


22 червня 2017 року петиція набрала необхідну кількість (250) підписів.

03 липня 2017 року на петицію з’явилась відповідь (додається) від виконавчого комітету Краматорської міської ради, підписана керуючим справами А.М.Давискибою.

Громадська рада вважає, що петиція розглянута з порушеннями процедури розгляду електронних петицій у місті Краматорську, передбаченою «Порядком розгляду електронної петиції у Краматорській міській раді».

По-перше: «Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на веб-сайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором)».

Електронну петицію «Про відкритий конкурс на обрання очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді» протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (Володченко Юлією) на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування оприлюднено не було.

По-друге: «Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції та відповідному громадському обєднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції

Відповідь на електронну петицію не було оприлюднено на офіційному веб-сайті Краматорської міської ради.

По-трете: з огляду на те, що відповідь на петицію надав виконавчий комітет Краматорської міської ради за підписом керуючого справами виконавчого комітету А.М.Давискибою, зовсім не зрозуміло, який  виконавчий орган міської ради або структурний підрозділ займався розглядом та підготовкою відповіді на зазначену петицію і яке відношення має до відповіді на петиції виконком міської ради та керуючий справами.

Громадська рада вважає, що не отримала відповідь на питання, чи буде проходити призначення на посади очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді, (зокрема, начальника Управління освіти) на умовах відкритого конкурсу!

Замість відповіді по суті нам надіслали листа з цитуванням статей закону щодо проведення конкурсів при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування (які, до речі, в Краматорську не виконуються!) та на основі відсутності в них терміну «відкритий конкурс», закрили питання.

Окрім цього, текст листа рясніє граматичними помилками, які фахівці «органу місцевого самоврядування» не спромоглися виправити в електронній версії документу, а недбало затерли та виправили олівцем безпосередньо на друкованому варіанті, відсканували та виклали на сайті Єдиної системи місцевих звернень.

Ось таке відношення демонструє виконавчий комітет Краматорської міської ради до свого консультативно-дорадчого органу, до складу якого, до речі, увійшло 35! громадських організацій Краматорська. Про яку співпрацю та конструктивну роботу на користь міста може далі йти мова?

Спираючись на вищезазначені факти недбалого відношення до процедури розгляду звернень громадян у місті Краматорську,

Громадська рада ВИМАГАЄ:

1. Невікладно розглянути петицію «Про відкритий конкурс на обрання очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді» у відповідності до Порядку розгляду електронної петиції у Краматорській міській раді та законодавства України.

2. Залучити до розгляду петиції виключно фахівців відповідного органу місцевого самоврядування.

3. Надати відповідь на петицію «Про відкритий конкурс на обрання очільників всіх структур, підпорядкованих Краматорській міській раді» по суті!
Громадська рада закликає Краматорську міську раду, її виконавчі органи та посадових осіб міського самоврядування до взаємної поваги та конструктивної співпраці задля розвитку міста Краматорська!


Відкрите звернення було надіслано Краматорському  міському голові Панкову А.В., Секретарю Краматорської міської ради Ошурко Д.В., керівникам депутатських фракцій Краматорської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар