вівторок, 28 лютого 2017 р.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ Громадської ради Краматорська

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ Громадської ради Краматорська до секретаря Краматорської міської ради та голів депутатських фракцій Краматорської міської ради щодо встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території міста Краматорська.


З 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата в Україні зросла до 3200 гривень. Це спричинило збільшення податкового навантаження на малий і середній бізнес. Зокрема, єдиний податок для 2 групи фізичних осіб підприємців наразі складає – 20% від 3200 гривень, тобто 640 гривень. З урахуванням єдиного соціального внеску (704 гривні) загальне податкове навантаження для підприємців 2 групи зростає до 1344 гривень.

Відповідно до пункту 293.2 Податкового кодексу України фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, в залежності від виду діяльності, з урахуванням календарного місяця:

1. Дня першої групи платників єдиного податку - у межах від 1 до 10 відсотків до розміру прожиткового мінімуму (1600 гривень);

2. Для другої групи платників єдиного податку - у межах від 2 до 20 відсотків до розміру мінімальної заробітної плити (3200 гривень).

На теперішній час знижені ставки єдиного податку у наступних містах: Одеса, Харков, Івано-Франківськ, Чернівці, Суми, Миргород, Маріуполь, Костянтинівка, Лозова, Могілів-Подільський, Зміїв, Городок, Вовчанськ, Хмельницький, Дергачі, Скадовськ, Балта, Валки, Шостка, Нетішин Хмельницької обл.

Враховуючи вищевикладене, Громадська рада при виконавчому комітеті Краматорської міської ради звертається до Краматорського міського голови, секретаря та депутатів Краматорської міської ради з вимогою розглянути питання про зменшення ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на 50%. Це рішення могло б дуже допомогти реально працюючим фізичним особам-підприємцям, а також покращити умови ведення бізнесу на території міста Краматорська.

Немає коментарів:

Дописати коментар