суботу, 4 березня 2017 р.

20 лютого 2017 року відбувся круглий стіл за участю членів Громадської ради Краматорська та представників виконавчого комітету при Краматорській міській раді

На початку минулого тижня, 20 лютого 2017 року, відбувся круглий стіл за участю членів Громадської ради Краматорська та представників виконавчого комітету при Краматорській міській раді.


Основні питання, що обговорювались у рамках заходу, були наступними:

1. Здійснення контролю якості надання житлово-комунальних послуг мешканцям міста Краматорська. На даний момент в місті відсутні механізм і компетентна сторона, яка могла б виступати вирішувателем суперечок між мешканцями багатоквартирних будинків та житлово-комунальними підприємствами, якість послуг яких в Краматорську залишає бажати кращого.

2. Виконання плану консультацій із громадськістю у 2017 році та сповіщення громадськості про їхнє проведення у терміни, передбачені законодавством України.

3. Внесення змін у транспортну інфраструктурі міста Краматорська. Обговорювались наступні аспекти цього комплексного питання:

- Наявність та дотримання перевізником графіку руху пасажирського транспорту у місті Краматорську.

- Благоустрій як пасажирського транспорту, так і транспортних зупинок, що передбачає: наявність інформаційних листів з розкладом руху міського пасажирського транспорту та контактними даними диспетчерських служб; облаштування деяких кінцевих зупинок туалетами; дотримання норм доступності для представників маломобільних категорій громадян; дотримання норм етики в рекламних оголошеннях тощо.

- Залучення громади міста Краматорська до участі у процесі формування умов договору на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. У серпні 2017 року спливає термін дії діючого договору із перевізником. Для формування умов нового договору виконавчим комітетом при Краматорській міській раді буде створено Конкурсний комітет з визначення перевізників в м. Краматорську. Членам Громадської ради було запропоновано висунути для участі в роботі цього комітету своїх представників у кількості шістьох осіб.

- Здійснення ремонту дорожнього покриття, особливо тієї його частини, що зараз знаходиться вздовж та під трамвайними коліями. З огляду на те, що в Краматорську планується ліквідація трамвайних ліній та заміна їх на муніципальні автобуси, існують певні побоювання щодо виникнення проблем із рухом на цих ділянках транспортного сполучення.

- Необхідність організації паркувальних місць в районі Критого ринку. Без перебільшення можна сказати, що відсутність можливості паркінгу всередині або по периметру ринку є серйозною загрозою життю та безпеки мешканців прилеглих будинків. Бажаючи запобігти перетворенню прибудинкових територій в паркувальні майданчики, люди загороджують в'їзди у свої двори, тим самим позбавляючи можливості в'їзду в них і пожежних машин, і карет швидкої допомоги, і іншого службового транспорту.

4. Впровадження у місті Краматорську комплексної програми контролю чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Дуже не хотілося б, щоб Краматорськ взяв на озброєння стратегію роботи в цьому напрямку м. Харкова та м. Слов'янська, де тварин знищують протягом семи днів після вилову. При цьому проблему зростання чисельності безпритульних тварин в зазначених містах так і не вирішено.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар