пʼятницю, 28 липня 2017 р.

20 липня 2017 року відбулося перше засідання Форуму місцевого розвитку міста Краматорська

20 липня 2017 року, в сесійній залі Краматорської міської ради відбулося перше засідання Форуму місцевого розвитку міста Краматорська. Форум було створено на виконання розпорядження Краматорського міського голови (№50р від 14.07.2017 р.) та за ініціативою ПРООН в Україні. Форум місцевого розвитку покликаний стати платформою для співпраці між корпусом народних депутатів, представниками місцевого самоврядування, неурядових організацій та закордонних партнерів.


На першому засіданні Форуму було розглянуто Положення про Форум місцевого розвитку міста Краматорська, обрано Секретаріат та персональний склад Форуму. Фахівці ПРООН розповіли про напрямки й приорітети роботи на території Донеччини та Луганщини, зокрема, презентували результати фокус-групових досліджень з питань місцевого розвитку та безпеки, проведених у Краматорській територіальній громаді, та спільний із ОНН Жінки проект "Відновлення врядування та примирення на територіях України, що постраждали від кризи".

Програма "Відновлення та розбудова миру", що ПРООН також реалізує на сході України, складається з трьох компонентів: економічний розвиток регіону; децентрація, відновлення та самоврядування; громадська безпека і соціальний розвиток.  В рамках реалізації третього компоненту програми  наразі існують чотири типи грантів: юридична допомога; допомога постраждалим від гендерного насильства; адвокація; інфраструктура. 

В ході засідання Форуму, з метою реалізації третього компоненту програми, було створено робочу групу з безпеки із визначенням її персонального складу. До функцій робочої групи буде входити: визначення проблем з безпеки та шляхів їх вирішення; обговорення результатів роботи поліції; ознайомлення населення зі статистичними даними; координація діяльності спільних проектів по взаємодії; обговорення питань з метою налагодження тісної співпраці між владою, громадськістю та бізнесом.

Також на засіданні Форуму представники громадськості - ГО "Школа реального бізнесу" та ГО "Фонд розвитку громади" - відзвітували про хід реалізації громадських ініціатив у місті Краматорську, які було впроваджено та плануються до впровадження за фінансової підтримки ПРООН в Україні.

Засідання Форуму місцевого розвитку міста Краматорська будуть проходити не рідше ніж раз на півроку.

 Денис Ошурко – секретар Краматорської міської ради

Соломія Стахів – регіональний менеджер Програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру»
  
Михайло Карелін – фахівець з соціальної мобілізації ПРООН


Михайло Карелін – фахівець з соціальної мобілізації ПРООН
 
Наталія Красківська - фахівець з соціальної мобілізації ПРООН

Олександр Бай – програмний аналітик ООН Жінки

Немає коментарів:

Дописати коментар